FILM - SZÍNHÁZ - VIDEO

Sárdi Mária

Kislány a pokolban
holokauszt monodráma

 Grafika: Pásztor Attila
 Fotó: Telegdy István
 Zene: Secret Garden
 Kislány: Gunyecz Anna
 dramaturg-rendező: Kriszt László

2020.08.25.

Ismertető:
"Kora délután volt, amikor megérkeztünk. A láger kapujában akkor zenekar játszott, csupa csíkos ruhás nő. Gyerek fejjel úgy gondoltam ahol zenével fogadnak, az nem is lehet olyan rossz. Rosszul gondoltam" Második világháború, Magyarország, Budapest. A zsidókat gettóba zárják vagy Németországba hurcolják."

Érdekesség:
Az élet úgy adta hogy Sárdi Mária és Kertész Imre gyerekként, együtt voltak a Bergen Belseni koncentrációs táborba. Majd 50 évvel később a "Kislány a pokolban" című napló 2002-ben, szintén együtt volt a Nobel díjra jelölt Kertész Imre "Sorstalanság" című könyvével.

Rendezői gondolat:
A Kislány a pokolban holokauszt monodráma előadást (Premier 2006) közel 7 évig játszotta Budai Tünde színésznő, magas szakmai és művészi színvonallal, azt követően Szabó Eszter színésznő alakította kimagasló szinten, majd Dombrádi Alina emlékezetes alakításainak tapsolhatott a nagyérdemű. Az elmúlt 12 év alatt több mint huszonnégyezren látták az előadást. A monodráma rendezőjeként megköszönöm azt a kiváló szakmai és emberi hozzáállást amit az eddigi 3 színész kolléganőktől kaptam. "Azt gondolom nélkülük nem lett volna ilyen sikeres, ez a "felemelő" monodráma! Megtiszteltetés volt velük dolgoznom! Köszönet!!!!!!!!!!!"

Egyben sok sikert kívánok az új szereposztásnak, Gunyecz Annának, a mérce fent van!  /Kriszt László rendező/

 

 

 

FEL